Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
22, Wednesday, September , 2021
Artikel delen

De miljoenennota voor 2022: de belangrijkste onderwijspunten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bron: onderwijs van morgen

  In de miljoenennota voor 2022 staan geen grote beleidswijzigingen voor het onderwijs, maar het kabinet licht wel het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) uit. De overheid steekt met dit programma de komende tweeënhalf jaar 8,5 miljard euro in het onderwijs, met mogelijk blijvende positieve effecten op de onderwijskwaliteit. Hoe zit dat precies?

  In de miljoenennota voor 2022 wordt gesproken over de gevolgen van corona op het onderwijs. Leerlingen en studenten hebben leerachterstanden opgelopen en de coronamaatregelen hebben flinke impact op het welzijn van kinderen en jongeren. Ook komen de bekende andere onderwerpen nog eens aan bod: de hoge werkdruk, het lerarentekort en de dalende scores van leerlingen op basisvakken. Weinig nieuws onder de zon, maar een goed moment om stil te staan bij de enorme investering die het kabinet begin dit jaar deed in het onderwijs: de 8,5 miljard euro van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

  Nationaal Programma Onderwijs

  Het NPO is een investeringsprogramma van het kabinet ter ondersteuning van het onderwijs tijdens en na de coronacrisis. Er is in totaal 8,5 miljard euro beschikbaar tot eind 2023, waarmee scholen en instellingen

   

  Lees hier het hele artikel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS