Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
12, Monday, October , 2020
Artikel delen

Handige nieuwe functies van Microsoft Teams

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Digitale middelen zijn niet meer weg te denken binnen onze dagelijkse werkprocessen en sinds de uitbraak van COVID-19 bewijzen deze middelen hun meerwaarde. Microsoft Teams is een tool waarin gebruikers laagdrempelig kunnen samenwerken en communiceren, maar wordt nu ook steeds meer gebruikt als tool om les mee te geven.

  Jostijn Marsman

  Er is nu ook een aparte educatie versie beschikbaar met daarin een speciale opdrachtenmodule voor leerlingen. Met de opdrachtmodule zet jij als leerkracht opdrachten klaar voor de hele groep, voor geselecteerde of individuele gebruikers. De tool ontwikkelt zich razend snel en bijna wekelijks worden er nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. Wat is er onlangs toegevoegd? Of komt er binnenkort aan? Hieronder volgens ons de 5 mooiste toevoegingen:

  • Het tegelijk weergeven van gebruikers (leerlingen) binnen een digitale les of afspraak is opgehoogd tot 49. Je kunt als gebruiker wisselen tussen verschillende weergaves 3×3, 7×7 of (straks) dynamisch.
  • Door de vergaderopties aan te passen kun je instellen dat leerlingen altijd in de lobby moeten wachten tot dat de leerkracht de digitale les start.
  • Met de Together Mode wordt er een virtueel klaslokaal gecreëerd zodat leerlingen ook daadwerkelijk achter een tafel worden weergegeven.
  • En binnenkort is het zelfs mogelijk om een presentatie te geven waarbij jij jezelf ervoor plaatst, net zoals in de klas. Dit werkt als een soort green screen en kun je vergelijken met de presentatie van het weerbericht op tv.
  • En last but not least: de lang verwachte breakout rooms komen er aan in oktober! Verdeel deelnemers binnen een Teams vergadering in verschillende virtuele ruimtes. Als organisator heb jij de controle over de ruimtes. Neem deel aan elke ruimte om te kijken hoe het gaat of sluit de ruimtes en alle deelnemers keren terug naar de vergadering.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS