Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Wednesday, November , 2022
Artikel delen

Dit zijn de tien winnaars van de Special Media Awards 2022

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Donderdag 10 November kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Beeld en Geluid in Hilversum voor de leukste award uitreiking van Nederland: de Special Media Awards. 

  De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Tijdens een spannende show maakten presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend. De uitreiking, in de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort.

  Amerpoort vindt het erg belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking ook digitaal kunnen meedoen. De zorgorganisatie organiseerde daarom in 2018 voor het eerst de Special Media Awards en werkt inmiddels samen met meer dan 53 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) mediapartners. Zoals bijvoorbeeld Frion. Suzanne van den Oudenrijn is daar begeleider van de Mediagroep. “Ik heb gemerkt dat het onderwerp mediawijsheid binnen de organisatie nog meer is gaan leven door dit evenement.”

  Steeds meer inzendingen

  Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: “Het is echt een cadeautje om elk jaar weer meer inzendingen te krijgen. Steeds meer mediamakers die het lef hebben om zich aan te melden. Die trots zijn op wat zij maken. Dit is voor ons als organisatie echt fijn, we willen juist laten zien dat er veel plezier beleefd wordt aan het maken van media. Soms als hobby, maar soms ook als werk of dagbesteding. Door te laten zien welke talenten er zijn en samen te komen, zien we mooie samenwerkingen en nieuwe vriendschappen ontstaan.”

  Met liefde en plezier

  De vakjury selecteerde de winnaars uit een recordaantal van 171 inzendingen. “Ik heb het als heel erg leuk ervaren om te zien hoe mensen een social media platform gebruiken om hun leven in beeld te brengen en connectie te maken met hun publiek”, zegt jurylid en radiomaker Carolien Borgers. “Er is creatief gedacht en er is met liefde en plezier aan gewerkt, dat zie je echt.”

  Lees hier het gehele artikel

  Bron: Mediawijsheid.nl en geschreven door Babette van der Sluis Webredacteur bij Netwerk Mediawijsheid

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS