Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
22, Thursday, December , 2022
Artikel delen

Digitalisering op school? Met MYRA weet u waar u staat

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Hoe scoren de leraren van uw school op ict-bekwaamheid? En hoe is het gesteld met de informatieveiligheid? Met de nieuwe Monitor Digitalisering Funderend Onderwijs MYRA komt u te weten hoe uw school presteert op het gebied van ict en technologie – óók ten opzichte van andere scholen. MYRA geeft volledig inzicht in de stand van digitalisering op scholen én die van de sector als geheel. De monitor is ontwikkeld door Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad.

  Door Nadira Saab op Kennisnet.nl

  Digitalisering is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Scholen die willen weten hoe ze ervoor staan met digitalisering, kunnen van 9 januari tot en met 28 februari 2023 meedoen met de Monitor Digitalisering Funderend Onderwijs MYRA. Zowel schoolleiders, -besturen, ict-verantwoordelijken als leraren kunnen de monitor invullen. De monitor is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, de PO-Raad en de VO-raad. Samen hebben zij de nieuwe monitor ontwikkeld.

  MYRA: totaaloverzicht met één monitor

  MYRA is de eerste monitor waarin alle thema’s die horen bij digitalisering samenkomen. Denk bijvoorbeeld aan privacy en informatiebeveiliging, ict-bekwaamheid, professionalisering, digitale geletterdheid, innovatie en leermiddelen. De monitor levert scholen en besturen een compleet, betrouwbaar en waardevol resultaat op, waarmee ze hun digitalisering goed en veilig kunnen organiseren en/of verbeteren. Om dit mogelijk te maken, is het van belang dat scholen en besturen de monitor invullen. Meedoen draagt bij aan professioneel en toekomstgericht funderend onderwijs.

  Meer lezen op kennisnet.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS