Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
24, Wednesday, March , 2021
Artikel delen

Dit is het startschot voor de digitale sprong voorwaarts van Nederland

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De nieuwe digitale infrastructuur moet een belangrijke plaats innemen op de agenda van het nieuwe kabinet. Dit is het standpunt van BTG, een brancheorganisatie op gebied van ICT en telecommunicatie. De club vindt het stimuleren van thuiswerken, digitale veiligheid en digitale geletterdheid ‘uiterst belangrijke’ thema’s. “We komen in een fase waarin we hard moeten werken om een ​​vernieuwde digitale samenleving op te bouwen.”

  BTG’s topvrouw Petra Claessen wees erop dat in verschillende verkiezingsplannen ook gesproken werd over de bevordering van thuiswerk, digitale dienstverlening, digitale veiligheid, permanent leren, schoolontwikkeling, digitale diversiteit en digitale geletterdheid. Hoe de regering er straks ook uit zal zien, dit zou voor Nederlanders het startpunt moeten zijn om een ​​’digitale sprong’ te maken.

  Ze pleitte ook voor de oprichting van een ministerie van Digitale Zaken. Clarkson zei: “Een minister van Digitale Zaken kan ervoor zorgen dat dit onderwerp dringend wordt aangepakt. Het kan digitale fragmentatie binnen de overheid voorkomen.” BTG heeft ongeveer 180 leden, waaronder overheidsorganisaties en commerciële bedrijven, die belangen behartigen op het gebied van ICT en telecommunicatie.

   

  Bron: Dutch IT Channel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS