Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
23, Friday, April , 2021
Artikel delen

Door alliantie intensiveren VNG en MBO Raad hun samenwerking

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  MBO en VNG zullen hun samenwerking met de Alliantie verder versterken. Het richt zich in het bijzonder op manieren waarop mbo-scholen en gemeenten kunnen samenwerken om toekomstige steun te bieden aan kwetsbare jongeren en volwassenen. Dit meldt een rapport van de MBO Raad.

  Adnan Tekin, voorzitter MBO:  ‘Gemeenten en mbo-scholen hebben er baat bij langdurige samenwerkingsverbanden met elkaar te kunnen aangaan in plaats van steeds te moeten hoppen ‘van project naar project’ of ‘van aanbesteding naar aanbesteding’. Mbo-scholen kunnen zo veel beter bijdragen aan duurzame economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio en aan de ondersteuning van kwetsbare medeburgers met kwalitatief goed taal- en beroepsonderwijs. Daar ligt ons hart en dat kunnen we als geen ander.’

  Het partnerschap zal zich onder meer richten op de werkwijze waarmee lokale besturen en hogescholen kunnen samenwerken om kwetsbare jongeren en volwassenen te ondersteunen bij de overgang van school naar werk, inclusief het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Er moeten zoveel mogelijk problemen worden opgelost en de beschikbare expertise moet worden afgewogen. De Vereniging beschouwt ook het belang van het aanmoedigen van politici dat dit het volgende partnerschap is met voorwaarden met relevante wet-, regelgeving en budgetten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS