Het fysieke Open Huis van middelbare school het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld kan vanwege coronamaatregelen helaas niet doorgaan. De school is daarom druk in de weer geweest om een online Open Huis te maken voor aanstaande brugklassers. Een 360° tour door de school met (interactieve) video’s bij de verschillende vakken en een challenge met als beloning een leuk verrassingspakketje dat wordt thuisgestuurd. Het online Open Huis is op 3 en 4 februari 2021 te bezoeken. 

Leerlingen van groep 8 hebben tot nu toe nauwelijks de mogelijkheid gehad om fysiek kennis te maken met het JFC. De geplande meeloopdagen en lesjes zijn op advies van het RIVM allemaal geannuleerd, omdat de school de gezondheid van iedereen op de eerste plaats zette. Om de leerlingen en ouders toch van de sfeer, het aanbod en de mogelijkheden te laten proeven, is het online Open Huis tot stand gekomen.

Voor de kerstvakantie liep een camerateam dat gespecialiseerd is in het verwerken van 360° beeldmateriaal door de school en in januari zijn de video’s van de verschillende vakken opgenomen. Als kijker krijg je straks de mogelijkheid om door de school te lopen, om virtueel de lokalen in te stappen en bij specifieke vakken meer informatie te krijgen. Een deel van de school zal nog afgeschermd zijn, omdat het JFC ambitieuze toekomstplannen heeft en daardoor in een gedeeltelijke renovatie zit. Rond de start van het nieuwe schooljaar zal de opening van het nieuwe deel zijn. Het online Open Huis is na 3 en 4 februari ook nog te bezoeken, maar dan in beperkte vorm.

Het JFC in Barneveld is een christelijke middelbare school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium. Op deze school werk je aan je toekomst en ga je, op je eigen niveau, ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Leerlingen mogen ontdekken en ervaren dat God hen unieke talenten heeft gegeven en de school stimuleert hen om deze talenten tot bloei te laten komen.

Bekijk voor meer informatie over het JFC Open Huis op www.jfc.nl/openhuis, en houd de website in de gaten voor de meest recente informatie. Of meld je direct aan via deze link.