Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
12, Tuesday, October , 2021
Artikel delen

EU-programmeerweek ambitieuzer dan ooit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  Bron: Computable:
  De EU Code Week is dit jaar nog breder van opzet dan de voorgaande acht edities. Nooit eerder was de verscheidenheid aan trainingen, middelen en materialen zo groot.
  De  EU-programmeerweek past in het streven van de Europese Commissie om jongeren massaal enthousiast te maken voor een carrière in de ict. De eerste stap, het leren programmeren, geldt als de belangrijkste. Tot 24 oktober worden in dit kader allerlei activiteiten gehouden.Voor docenten bestaat online een Bootcamp. Tot volgende week maandag krijgen zij voor uiteenlopende niveaus gratis middelen, concrete lesplannen en tools aangereikt. Ook krijgen docenten tips om dit alles in de lesprogramma’s te verwerken.

  Ontworpen als een uit drie cursussen bestaande module, is de Massive Open Online Course (MOOC) geschikt voor alle niveaus van codeerexpertise, te beginnen met het allerlaagste niveau. Deelnemers ontmoeten gelijkgestemde collega’s om samen te leren en gezamenlijk lesmateriaal te creëren. Naast de duizenden online-deelnemers zullen 37 lokale studiegroepen onder leiding van vooraanstaande docenten van de Code Week-gemeenschap de cursus volgen.

  Lees hier het hele artikel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS