Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
4, Monday, November , 2019
Artikel delen

Eye en SchoolTV lanceren mini-cursus beeldtaal

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vooruitlopend op de Week van de Mediawijsheid onthullen het Eye Filmmuseum en Schooltv.nl “Wat kijk je nou?”. Een lesprogramma voor de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De serie bestaat uit zes video’s met film- en videofragmenten, muziek en effecten.

  Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om beelden op te nemen en dit te verspreiden via internet. Bewegende beelden hebben foto’s en teksten vervangen als belangrijkste uitingsvorm op online media. Echter hebben kinderen weinig kennis van beeldtaal. Structuur, verhaallijnen en videomanipulatie zijn nauwelijks bekend. Wat is waar en wat is manipulatie of zelfs fake news?

  Ook videomakers zijn subjectief. Zij gebruiken beelden om hun verhaal spannender te maken. Om dat te leren doorzien, moet je weten hoe video en film gemaakt wordt. De lesserie “Wat kijk je nou?” op Schooltv.nl fungeert als handleiding om films te kijken en te maken.

  Het project sluit aan bij het thema mediawijsheid als onderdeel van 21ste eeuwse vaardigheden. Tijdens de Week van de Mediawijsheid, die van 8 t/m 15 november 2019 duurt, staat ook MediaMasters op het programma. Dit is een serious game over kansen en gevaren in digitale media. Het spel wordt in het gehele land in de brugklas en bovenbouw gespeeld en verwijst ook naar “Wat kijk je nou?” Door de montageopdacht te doen kunnen leerlingen bits verdienen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS