Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
31, Monday, August , 2020
Artikel delen

Ga het nieuwe schooljaar in met deze vijf onderwijsapps

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Er zijn heel veel onderwijsapps. Maar welke zou je eigenlijk moeten gebruiken? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er zitten zeker parels tussen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je makkelijk lessen en toetsen kan maken die op afstand te volgen zijn. Door onderwijsapps te gebruiken gaan leerlingen ook beter samenwerken, het nieuws beter begrijpen en makkelijker met elkaar in gesprek.

  1.Kahoot

  Als je Kahoot nog niet gebruikt, begin er dan dit schooljaar mee. Kahoot is misschien wel de populairste onderwijsapp en dat is niet zonder reden. De quizzen die je in deze app maakt zijn de ideale manier om voorkennis te testen, te checken of de stof begrepen wordt, of als voorbereiding op een toets. Bovendien houden leerlingen van het competitie-element: je maakt van de lesstof een spel.

  2. Microsoft Forms

  Wie Microsoft Forms niet kent, denkt misschien dat het een manier is om standaard enquêtes te maken. Maar Microsoft Forms is iets heel anders dan Google Forms en echt geschikt om quizzen mee in elkaar te zetten. Je kunt gemakkelijk afbeeldingen en video’s toevoegen, spelen met de volgorde van vragen en tijdslimieten instellen. Zo wordt het een ideale manier om (op afstand) een toets af te nemen.

  3. LessonUp

  Het wordt een bijzonder schooljaar waarin de afwisseling van synchroon en asynchroon leren extra belangrijk zal zijn. Een app die hier perfect op aansluit is LessonUp. Met deze app kun je lessen ontwerpen én geven. Dat kan in de vorm van een soort powerpointpresentatie, waarbij alle leerlingen tegelijkertijd hetzelfde te zien krijgen. Maar je kunt de lessen ook asynchroon aanbieden, zodat ze bijvoorbeeld thuis te volgen zijn. Met LessonUp kun je ook de voortang en resultaten van je leerlingen nauwkeurig bijhouden.

  4. Padlet

  Zoals je merkt zijn er genoeg apps om lessen mee te ontwerpen en toetsen af te nemen. Maar ook bij het verbinden van leerlingen kunnen apps je een handje helpen. Neem bijvoorbeeld Padlet. Daarmee maak je interactieve prikborden, waarop iedereen een bijdrage kan plaatsen. Die borden hebben de vorm van een landkaart, een rooster of een tijdlijn. Zo maak je bijvoorbeeld gemakkelijk een klassikaal overzicht van een huiswerkopdracht. Ideaal om elkaar te inspireren en samenwerking tussen je leerlingen te stimuleren.

  5. Flipgrid

  Ook deze app is ideaal om het groepsgevoel te versterken en de communicatie in je klas te verbeteren. Met Flipgrid kun je video’s gebruiken om gesprekken en discussies te starten. Zo leren leerlingen van elkaar en zorg je ervoor dat iedereen in de klas zijn stem kan laten horen. De perfecte app dus voor een tijd als deze.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS