Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
30, Monday, August , 2021
Artikel delen

GO! scholengroep Fluxus digitaliseert met Prowise

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Turnhout – GO! scholengroep Fluxus digitaliseert haar 67 onderwijsinstellingen met de producten van het Europese onderwijsbedrijf Prowise. De klaslokalen in Vlaanderen, waar 14.000 leerlingen onderwijs ontvangen, worden in een raamovereenkomst van vier jaar onder andere voorzien van de privacy-vriendelijke digiborden van Prowise.

  Het onderwijs in België zet qua digitalisering flinke stappen vooruit. Na Stad Brussel kiest ook GO! scholengroep Fluxus voor de expertise en ervaring van de Nederlandse marktleider Prowise. GO! scholengroep Fluxus is de overkoepelende naam van 67 onderwijsinstellingen in de regio Lier – Mortsel – Edegem – Herentals – Geel – Westerlo – Mol – Turnhout. Onder die vlag ontvangen ruim 14.000 leerlingen en een kleine 1,5 miljoen volwassenen onderwijs.

  Didactiek en pedagogie
  “De Prowise-borden passen helemaal bij de innovatieve en gedigitaliseerde manier van lesgeven waarvoor wij kiezen. Ze zetten aan tot sociaal en actief leren, ze brengen de wereld binnen en met Prowise hebben we een partner gevonden die net als wij niet enkel over techniek, maar vooral over didactiek en pedagogie nadenkt”, vertelt Saskia Michielsen, Operationeel Directeur bij GO! scholengroep Fluxus.

  Ontwikkeling in eigen beheer
  De touchscreens worden in Nederland (Budel, net over de grens) in eigen beheer ontwikkeld, waardoor de schermen uitblinken in voorgeïnstalleerde onderwijssoftware, privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling. Met de slimme meegeleverde software kan de klas aan de slag met bijvoorbeeld een interactieve rekenrace, een digitale mindmap maken, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking.

  Training
  Het project gaat veel verder dan de levering van hardware. Scholen worden zorgvuldig begeleid en ontzorgd tijdens de ingebruikname van de digiborden. Prowise neemt leerkrachten bij de hand en verzorgt verschillende trainingen- en inspiratiesessies om ze goed van start te laten gaan met de nieuwe lesmogelijkheden. Dat is extra belangrijk nu digitaal onderwijs en lesgeven op afstand door COVID-19 ingeburgerd is geraakt.

  Keuze voor visie
  “We zijn natuurlijk enorm trots dat GO! scholengroep Fluxus voor onze Prowise-oplossing kiest. Tegelijkertijd zijn we niet verbaasd omdat onze producten echt onderscheidend zijn in de markt en dus ook in België. GO! scholengroep Fluxus kiest ook bewust voor onze filosofie en visie. Denk bijvoorbeeld aan hoe wij als Prowise op een unieke manier omgaan met privacygevoelige informatie, software-updates, garantievoorwaarden, trainingsmogelijkheden en service-afspraken”, vertelt onderwijsadviseur Olivier Menten.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS