Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
20, Friday, March , 2020
Artikel delen

Gratis e-reader Creatieve Vaardigheden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Meer creativiteit in de klas! Een wens van menig onderwijsprofessional. Niet als tussendoortje, maar creativiteit en creatief denken zijn belangrijke vaardigheden om te ontwikkelen.

  Op 11 maart 2009 kwamen ruim 150 leraren en andere belangstellenden bij elkaar tijdens een door Onderwijs Maak Je Samen georganiseerde conferentie rondom inspirerend en vernieuwend onderwijs. Daar stond onder meer creativiteit en creatief denken op de agenda. Deelnemers aan de workshop ‘Creatief Denken’ reageerden enthousiast op de mogelijkheden die creativiteit en creatief denken in de klas en de teamkamer kunnen bieden.

  De praktijk leert echter dat leerkrachten niet genoeg tijd kunnen vinden om zich te verdiepen in mogelijke werkvormen en de principes die ten grondslag liggen aan creatief denken. De workshopbegeleiders, Mignon van Ophuizen en David van der Kooij, tevens auteurs van deze reader, stelden zich mede daarom tot doel om een praktische gids voor leerkrachten te ontwikkelen die laat zien hoe je zonder al te grote hobbels met creativiteit in de klas aan de slag kunt gaan.

  Dit resulteerde in een reeks van zeven stukken voor de nieuwsbrieven (e-zines) die in de periode april-juni 2009 verschenen en gelezen zijn door vele enthousiaste leerkrachten, pabo-leerlingen en anderen die zich betrokken voelen bij onderwijs. De e-zines bieden een rondgang langs de belangrijkste creatieve vaardigheden. Bij iedere vaardigheid staan een aantal activiteiten beschreven waarmee de vaardigheden geoefend kunnen worden in de klas, met tips om de activiteiten te koppelen aan andere vakgebieden. Vrijwel alle activiteiten zijn ook waardevol voor de leerkracht zelf en teams. Met recht dragen de e-zines de titel “Creatieve Vaardigheden in de Onderwijspraktijk”.

  Deze e-zines werden gebundeld in een praktische reader en was 10 jaar lang te vinden in de webwinkel van Onderwijs Maak Je Samen.

  Gratis e-reader

  De e-reader Creatieve Vaardigheden is ontwikkeld in samenwerking met Denken Om Een Hoekje en stellen we nu – na 10 jaar – beschikbaar als gratis download.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS