Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
5, Thursday, December , 2019
Artikel delen

Gratis meedoen aan de STEAM Cup Challenge? Maak kans!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Wilt u als docent uw leerlingen graag op een leuke manier laten kennismaken met programmeren? Dat kan met de Micro:bit, een klein micro-computertje.

  Slim.nl organiseert samen met IT-Randsteden de STEAM Cup Challenge, waarbij u als team de strijd aan gaat met behulp van de micro:bit. Het is een leuk, uitdagend maar vooral ook leerzaam project. Als docent volgt u een Micro:bit training en vervolgens gaat u met een team leerlingen aan de slag met 10 Micro:bits, een setje sensoren en lesbrieven. Met behulp van deze Micro:bit werken de leerlingen aan een opdracht: bedenk én maak een oplossing voor ‘Smart City’. De beste teams mogen hun idee presenteren in NEMO én maken kans op een gratis dagje Walibi met de klas!

  Slim.nl en IT-Randsteden geven de komende week een gratis deelname aan de STEAM Cup Challenge weg. Kent u een docent waarvan u vindt dat die samen met zijn leerlingen écht mee zou moeten doen? Of bent u deze docent zelf?

  Stuur een mail naar sandra.fiege@slbdiensten.nl met de volgende gegevens: naam docent, e-mail adres, telefoonnummer, en een korte motivatie waarom u of uw collega zou moeten winnen.

  Meer informatie over de STEAM Cup Challenge is te vinden via www.steamcupchallenge.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS