Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
5, Tuesday, November , 2019
Artikel delen

Gratis toegang tot wetenschappelijke artikelen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Vanaf komend jaar krijgen leraren in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs het hele jaar lang gratis toegang tot meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek.

  Op dit moment kost het een leraar enkele tientallen euro’s om één artikel uit een wetenschappelijk tijdschrift te downloaden. Een flinke belemmering voor leraren die hun onderwijs willen vernieuwen met inzichten uit onderwijsonderzoek.

  Daarom hebben verschillende instanties de handen ineen geslagen en bieden alle leraren en hun collega’s binnen scholen een jaar lang gratis toegang tot wetenschappelijke artikelen aan. Deze artikelen staan in de wetenschappelijke database EBSCO Education Source. Hier zijn meer dan een miljoen Engelstalige wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek te vinden.

  Deelname aan de pilot is mogelijk voor alle geïnteresseerden die werkzaam zijn op een school in het primair of voortgezet onderwijs, of middelbaar beroepsonderwijs. Zo komt de pilot tegemoet aan de behoefte van vrije doorgang tot wetenschappelijke literatuur voor leraren.

  De initiatiefnemers willen komend jaar de behoefte aan de artikelen en het gebruik hiervan in kaart brengen. Daarom worden deelnemers aan de pilot gevraagd om hun ervaringen enkele malen via een enquête te delen. Zo ontstaat er een beeld wat nodig is om te toegang tot deze wetenschappelijke publicaties te delen en wellicht structureel aan te bieden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS