Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Thursday, December , 2021
Artikel delen

Het kabinet wil structureel in het onderwijs investeren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Universiteiten en UMC’s zijn “verheugd over de stevige investeringen” in het onderwijs en onderzoek. De coalitie wil het leenstelsel afschaffen, meer aandacht voor kansengelijkheid en de loonkloof dichten tussen VO en PO. 

  “Goed nieuws voor studenten en medewerkers dat het nieuwe kabinet gehoor geeft aan onze oproep om flink te investeren”, zegt Pieter Duisenberg, voorzitter van Vereniging Universiteiten van Nederland. De Landelijke Studentenvakbond reageert ook tevreden op het goede nieuws dat het leenstelsel wordt afgeschaft, ‘maar compensatie voor de leenstelselgeneratie mag niet ontbreken’.

  Volgens het regeerakkoord investeert het kabinet de komende jaren miljarden in de universiteiten. Ook worden er grote bedragen opzij gezet voor onder andere het inhalen van achtergebleven investeringen in onderzoek en het verlagen van de werkdruk.

  Volgens de voorzitter Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, Margriet Schneider, kan hiermee meer geïnvesteerd worden in onder andere medisch wetenschappelijk onderzoek. “Met de versterking van ons onderwijs en wetenschap komen we tot nieuwe inzichten die bijdragen aan gezondheidswinst voor iedereen in Nederland. Ook versterken deze investeringen de positie van Nederland als kennisland”, zegt Schneider.

  De Algemene Onderwijsbond zegt: “Als het regeerakkoord één ding laat zien, is het dan ook dat actievoeren loont. Dáárvoor zijn al die leraren, ondersteuners en schoolleiders keer op keer naar demonstraties gekomen, in hun regio en in Den Haag. Dáárvoor hebben we allemaal in de modder gestaan op het Malieveld. Het heeft heel veel bloed, zweet en tranen gekost, maar het staat nu echt zwart op wit.”

   

  © Copyright ANP 2021
  Nederlandse universiteiten en de universitair medische centra blij met ‘stevige investeringen’

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS