Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
3, Wednesday, March , 2021
Artikel delen

Hoe zouden andere leraren dit aanpakken? Teacher Tapp NL

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In onderwijsland staat altijd alles in beweging. Bij menig leraar blijven vragen in het hoofd hangen zoals: hoe zouden andere leraren dit nou hebben aangepakt? Ben ik de enige die dit zo ervaart? Hoe gaat dit eigenlijk op andere scholen? Vanaf nu kun je als leraar antwoord krijgen op deze en vele andere vragen! 

  Hoe zouden andere leraren omgaan met… online lesgeven? Uitdagende klassen? Werkdruk? Vanuit nieuwsgierigheid hiernaar begonnen docenten Becky en Laura (Verenigd Koninkrijk) de app Teacher Tapp. Het idee is simpel: als docent krijg je iedere dag een aantal korte vragen om te beantwoorden, waardoor er een beeld ontstaat van hoe er in het onderwijs tegenaan wordt gekeken of mee om wordt gegaan.

  Het Expeditieteam Lerarenagenda – een onderzoeksteam dat onderzoekt hoe het adaptief vermogen in het onderwijs versterkt kan worden – is in juni 2020 gestart met Teacher Tapp NL. De app is makkelijk en gratis te downloaden voor je smartphone, via de App Store of Google Play. Via de Teacher Tapp NL krijgt iedereen die in po, vo of mbo werkt elke dag de kans drie meerkeuzevragen te beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit. Op deze manier krijgen alle leraren een stem over onderwijs.

  Lees het artikel in zijn volledigheid op Vernieuwenderwijs.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS