Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
9, Thursday, May , 2019
Artikel delen

Iedereen is creatief nu beschikbaar in het Nederlands

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Apple heeft, zoals het afgelopen januari al had aangekondigd, het lesprogramma ‘Iedereen is creatief’ (Everyone Can Create) ook in het Nederlands beschikbaar gemaakt.

  Het lesprogramma bestaat uit een reeks gratis boeken met daarin kleine projecten die leerlingen stimuleren hun digitale creativiteit de vrije loop te laten. Zij leren via de opdrachten uit de projecten niet alleen zich creatief uit te drukken via foto, video, tekenen en muziek, ze maken al doende op een uitdagende en moderne manier kennis met het creatieve proces. De projecten in de gidsen zijn zo ontworpen dat er in de lessen bovendien aandacht is voor samenwerken, communicatievaardigheden en kritisch denken over het ontwerp- en leerproces. Ook zijn de opdrachten zo gemaakt dat ze eenvoudig op maat van de leerling kunnen worden uitgevoerd.

  De gidsen voor leerlingen worden begeleid door een docentenhandleiding. Daarin staan meer dan 300 lesideeën om leerlingen om digitale creativiteit te integreren in lessen literatuur, wiskunde, wetenschappen, geschiedenis, zaakvakken en coderen en programmeren.  De lesideeën zijn opgezet dat leraren de leerlingprojecten eenvoudig en op een leuke, relevante manier in bestaande lessen kunnen integreren. Met ‘Iedereen is creatief’ wordt het nog makkelijker voor scholen om het potentieel van iPad als eigentijds leermiddel voor actief, inspirerend en persoonlijk leren te ontsluiten.

  Lees hier meer over ‘Iedereen is creatief’

  Download de boeken op iPad, Mac of iPhone via Apple Books

  Ook in de Apple Stores kun je hands-on kennismaken met ‘Iedereen is creatief’ want veel van de Today at Apple Sessies zijn er op gebaseerd. Bezoek de website van Today at Apple om te zien welke sessies er worden aangeboden.

  Uiteraard kun je via je Apple Solution Expert voor onderwijs ook een afspraak maken voor een Apple Professional Learning-sessie over ‘Iedereen is creatief’.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS