Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
2, Monday, November , 2020
Artikel delen

ImpactYou lanceert online LOB-community

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 1 november 2020 gaat de allereerste online LOB-community ‘live’. Een initiatief van Kirsten Mauer, Directeur en Oprichter van ImpactYou. Daarmee speelt zij in op de vraag welke rol het onderwijs kan betekenen voor een hele generatie leerlingen en studenten die momenteel geconfronteerd worden met een onzeker baan- en toekomstperspectief.

  Docenten spelen daarin een cruciale rol als mentor, coach en begeleider. Zij staan aan de frontlinie. Maar ook de docent worstelt en heeft behoefte aan verbinding, ondersteuning, extra tips, handvatten en inspiratie.

  Met een achtergrond in HR, hospitality en de uitzendbranche, is Kirsten de aangewezen persoon om deze community te leiden. Daarbij heeft zij vanuit haar eigen (studie)loopbaan ervaren hoe cruciaal het ervaren van regie over eigen loopbaan kan zijn. Zij gaf 7 jaar geleden haar baan op om als ondernemer loopbaanleren te verankeren in het onderwijs. Wat begon met een wild idee en een videotool is uitgegroeid tot een complete LOB-aanpak waar op landelijk niveau op het vo en mbo mee wordt gewerkt.

  Uiteraard doet zij dat niet alleen. Verschillende professionals met expertise op het gebied van o.a. lesontwerp, digitalisering, didactiek, NT2, activerende werkvormen, LOB (op afstand) en online lesgeven zullen onderdeel uitmaken van het team dat de community leidt. Verbinding, betrokkenheid en het aanreiken van tools en technieken om regie eigen loopbaan bij leerlingen en studenten te bevorderen staan centraal in de community. Daarmee vormt ImpactYou met het team van professionals en haar communityleden een denktank waar snel, laagdrempelig en effectief oplossingen worden gevonden op het gebied van LOB en de verbinding met de stage- en arbeidsmarkt.  Deze generatie leerlingen en studenten hebben een andere manier van denken en doen nodig: innovatiekracht, denken in kansen en buiten de bestaande paden. De LOB-community van ImpactYou voorziet daarin.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS