Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
9, Thursday, January , 2020
Artikel delen

Is de digitale infrastructuur op jouw school goed ingericht?

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Gister heeft onderwijsinstelling Topsport Talentschool Groningen alle leerlingen naar huis gestuurd in verband met wifi-problemen. Omdat de school voornamelijk digitaal werkt heeft de instellingen laten weten dat het geven van onderwijs helaas onmogelijk is geweest. De school kampt al sinds het begin van de week met wifi problemen.

  Hoewel het onbekend is waar deze problemen vandaan komen, is het goed om stil te staan bij het belang van een goed ondersteunde digitale infrastructuur. De capaciteit, betrouwbaarheid en kwaliteit zal optimaal moeten zijn om digitale hulpmiddelen dagelijks te kunnen gebruiken.

  Verreweg het belangrijkste punt is het feit dat er een zakelijk product moet worden afgenomen en geen consumentenproduct. Een consumentenproduct biedt geen garantie op capaciteit, kwaliteit en probleemoplossing. Storingen worden bijvoorbeeld niet snel genoeg opgelost, waarbij dit bij een zakelijk product wel het geval is.

  Een zakelijk product is wellicht duurder, maar levert de school ook veel op. Zo is de bescherming tegen hackers, DDoS aanvallen en virussen beter, worden problemen gegarandeerd binnen 24 uur opgelost en kunnen leerlingen zonder storingen digitale toetsen afleggen. Ook is de ICT-dienstverlening buiten de school georganiseerd, waardoor ICT’ers binnen de school meer tijd hebben om leraren te ondersteunen.

  Kennisnet heeft een podcast uitgebracht waarin dit onderwerp verder wordt belicht. Deze kan in dit artikel gevonden worden.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS