Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
11, Wednesday, March , 2020
Artikel delen

Preventief thuisblijven? Zo kan het onderwijs toch verder!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het coronavirus, of COVID-19 komt steeds dichterbij, en in Brabant zijn er al scholen gesloten uit angst voor verspreiding.  Toch moet het onderwijs door om kinderen niet de dupe te laten worden van het preventief thuisblijven. Gelukkig zijn er met de huidige technologie talrijke mogelijkheden om op afstand les te geven. Wij lichten er een paar uit.

  Kahoot! 

  Kahoot! is bij de meesten wel bekend als quizprogramma wat leerlingen de keuze geeft uit 4 antwoorden en een competitief element toevoegt aan het leren. Omdat het hele proces via internet gaat is dit bij uitstek een mogelijkheid om toch les te geven aan leerlingen die thuis zitten door het delen van de link in een groepschat.

  Het bedrijf geeft nu gratis toegang aan premium mogelijkheden voor scholen die gedwongen gesloten zijn vanwege het virus. De gratis versie geeft eveneens mogelijkheden voor les op afstand.

  Discovery Education 

  Er zijn onlangs veel toevoegingen aan de bibliotheek van Discovery Education gedaan. Met een focus op primair en secundair onderwijs en een ontelbare hoeveelheid aan lessen – waaronder veel informatie over het COVID-19 virus. Maar ook informatie over de Amerikaanse verkiezingen dit jaar en een veelvuldigheid aan andere onderwerpen.

  Deze nieuwe lessen en onderwerpen kunnen de onderbreking door het virus minimaliseren. De nieuwe digitale content kan hier gevonden worden.

  Google for Education

  Google for Education zal gratis upgrades toevoegen aan de G Suite for Education apps. Dit omvat onder andere mogelijkheden om via video les te kunnen geven. Daarnaast zal Hangout Meet gratis zijn voor scholen tot juni.

  Deze mogelijkheden geven leraren de optie om toch nog een gezicht te geven aan het les geven, ook als de school gedwongen dicht moet. Ook kan een leraar de aanwezigheid van leerlingen in de gaten houden en kan huiswerk heen- en weer worden gestuurd.

  Book Creator

  Book Creator is een app waarmee je tekst, afbeeldingen, audio en video combineert om zo interactieve verhalen, digitale portfolio’s, gedichtenbundels, stripboeken en meer te creëren. Het bedrijf geeft iedereen de mogelijkheid om samen te werken aan boeken. Normaal gesproken is dit een betaalde mogelijkheid, maar wordt dit scholen gratis aangeboden voor een periode van 90 dagen, om zo klaslokalen verbonden te houden.

  Quizlet 

  Quizlet is een interactief leerplatform en app die een toevoeging is op bestaande leermethoden. Het stelt kinderen in staat om op een manier met lesstof om te gaan die past bij de behoeftes en leerstijl van de leerling. Het biedt leraren daarnaast een groot aantal mogelijkheden, zoals “Class Progress”. Dit stelt leraren in staat om op individuele basis activiteit en niveau te analyseren om zo een beter beeld te krijgen van de klas.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS