Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
22, Thursday, April , 2021
Artikel delen

Jongeren lezen steeds meer e-books

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In 2020 leenden jongeren twee keer zo veel e-books als het jaar ervoor, meldt de Koninklijke Bibliotheek (KB) gebaseerd op voorlopige cijfers. Jongeren in de leeftijd tot 18 jaar leenden in 2019 ongeveer 309.000 digitale boeken, dit aantal steeg in 2020 naar bijna 662.000. 

  Van alle jonge leden van de bibliotheek hebben 13- tot 15-jarigen de meeste e-books geleend: 204.000 in 2020, vergeleken met ongeveer 121.000 een jaar eerder. Er werden ook meer luisterboeken geleend. In 2020 bestaat de top 10 van de meest beluisterde boeken voor de helft uit titels van kinderboekenschrijvers.

  Studies hebben de afgelopen jaren aangetoond dat jongeren steeds minder lezen. Of de toename van het aantal e-bookleningen dit in de coronatijd heeft doen veranderen, kon de KB niet bekendmaken, omdat niet duidelijk is hoeveel gewone boeken jongeren in 2020 hebben geleend.

  Een woordvoerder zei dat deze cijfers in ieder geval laten zien dat de sluiting van de bibliotheek tijdens de lockdown-periode jonge mensen die wilden lezen niet afschrikken.”Het aantal e-bookuitleningen is meer dan verdubbeld. Dat betekent op z’n minst dat jongeren de digitale bibliotheek goed weten te vinden.” KB komt samen met het CBS in juli met de exacte cijfers over het leengedrag in 2020.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS