Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Tuesday, October , 2018
Artikel delen

Junior Innovation Challenge de tien finalisten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De wereld wordt steeds digitaler en jongeren dragen steeds vaker bij aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties. De Junior Innovation Challenge is een jaarlijkse wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken voor een alledaags probleem.

  Benieuwd naar de toffe ideeën die de jonge finalisten dit jaar hebben? Kom dan op 2 november aanstaande langs bij de finale van de Accenture Innovation Awards 2018, dé plek waar innovators, investeerders, juryleden en partners samenkomen, en waar we je graag in contact brengen met de beste en slimste mensen uit allerlei industrieën.

  De Junior Innovation Challenge loopt parallel aan de Accenture Innovation Awards, waar Accenture als initiatiefnemer van het grootste Nederlandse start-up-ecosysteem ondernemers een podium biedt om hun innovatie te laten zien en het netwerk om hun oplossing verder uit te rollen.

  Dit zijn de tien finalisten die meedoen aan de Junior Innovation Challenge.

  • ADK840 – Ds. Pierson College: Een stofje dat vermengd kan worden met alcohol, en dat van kleur verandert wanneer er drugs aanwezig is in het drankje.
  • HPE (Human Pressing Energy) – Amersfoortse Berg: Een technologie verwerkt in platen die reageren op de beweging van mensen en verkeer, waardoor energie wordt opgewekt. Deze platen kunnen onder de grond geïnstalleerd worden op plaatsen waar veel mensen en verkeer voorkomen.
  • De aardbot – Basisschool De Kronenburgh: Een robot die kan helpen wanneer er een aardbeving is geweest. Zo bevat de robot een koelbox met daarin eten voor eventuele slachtoffers, spullen om nieuw onderdak te bouwen en kan de robot helpen bij het opruimen van puin.
  • TWD (Trappen, Water, Deur) Energie – De Sokkerwei Castricum:Een technologie om energie op te wekken door middel van bijvoorbeeld fietstrappers, wat zorgt voor een betere conditie en concentratie voor de fietsers en tegelijkertijd zorgt voor schonere energie.
  • Energie-opwekkend toetsenbord – Scala Molenwatering: Door te typen op een toetsenbord wordt energie opgewekt. Deze extra energie gaat naar de batterij van je laptop of computer. Daarnaast zit er in de muis een hartslagmeter, waardoor de werkgever inzicht krijgt in het stressniveau van de werknemers en op basis daarvan de hoeveelheid werk kan aanpassen.
  • Clothes case – De Sokkerwei Castricum: Telefoonhoes voor in je kleding, zodat je je telefoon altijd bij je hebt, zelfs als er geen zakken in je kleding zitten, zoals in een jurk.
  • Positieve neutronen – Dr.-Knippenbergcollege: Een apparaat dat door middel van een elektrisch-magnetisch veld vuile deeltjes opvangt uit de lucht. Het apparaat kan makkelijk worden schoongemaakt met water, omdat het van plastic is.
  • Blind shoe – Adelbert College: Een schoen ontworpen voor slechtziende en blinde mensen. In de schoen zit een navigatiesysteem, dat door middel van trillingen de richting aangeeft of een stopsein geeft.
  • Vergeet-me-niet medicijnkastje – Sg. Canisius: Een medicijnkastje dat middels geluidjes een herinnering geeft aan ouderen om hun medicijn in te nemen.
  • Energy Flow – Valuascollege: Een tool waar alle huishoudens per postcode op zijn aangesloten. Wanneer er een stroomstoring is, biedt Energy Flow tijdelijke stroom om overlast te beperken en ontvangt de leverancier een melding van de storing, zodat deze opgelost kan worden.

  Er is nog één plekje vrij in de finale. De wildcard voor de elfde plek in de finale is in de periode tussen 6 en 20 oktober te verdienen door de meeste stemmen te verzamelen via social media. Op maandag 22 oktober zal de laatste finalist bekend worden gemaakt.

  Voorlopig programma Junior Innovation Challenge (JIC)

  09.30 – 09.45 uur    Welkomstwoord door presentator Bart Boonstra

  09.45 – 10.00 uur    Pitch door de winnaars van JIC 2017

  10.00 – 11.00 uur    Pitches van de elf finalisten van JIC 2018

  11.00 – 11.15 uur    Pauze

  11.15 – 12.00 uur    Round Playground

  12.00 – 12.30 uur    Lunch

  12.30 – 13.30 uur    Keynote over Innovatie & Onderwijs

  13.30 – 14.45 uur    Pitches door de top drie finalisten van JIC 2018

  14.30 – 15.00 uur    Uitreikingsceremonie voor de winnaar van JIC 2018

  15.00 – 16.00 uur    Afsluiting

  Locatie event: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht.

  Voor aanmelden en vragen kunt u contact opnemen met: aia@progresscommunications.nl of 020 363 11 52.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS