Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Tuesday, March , 2021
Artikel delen

Kieswijzer voor Kinderen: vooral linkse partijen worden gekozen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Kieswijzer voor Kinderen verklaarde dat kinderen tussen de 7 en 13 jaar ook verdiepen in de verkiezingen en dat er veel gekozen werd voor linkse partijen (de Partij voor de Dieren, PvdA en GroenLinks). 

  In de afgelopen drie weken is de Kieswijzer voor Kinderen meer dan 165.000 keer voltooid. 66% van hen zijn kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud. In Kieswijzer voor kinderen worden 20 uitspraken over belangrijke maatschappelijke onderwerpen, zoals klimaat, economie, gezondheidszorg en cultuur, aan kinderen getoond. Er zijn ook toespraken gehouden over onderwerpen als sociale media, pesten, kinderarbeid en scholen. De resultaten van het onderzoek van Kieswijzer laten zien hoe Nederland eruit zou zien als deze jonge burgers verantwoordelijk waren.

  Onlangs kwamen UVA-onderzoekers met een schokkende boodschap dat jongeren denken dat democratie een vaag concept is en dat politiek bijna nooit op school wordt besproken. Onderzoekers zijn van mening dat er in het basisonderwijs meer tijd moet worden besteed aan burgerschapsvorming.

  Kieswijzer wees erop dat onder meer één op de zeven kinderen vindt dat de koninklijke familie niet mag worden afgeschaft en veel kinderen vinden dat in Nederland geboren asielzoekers hier mogen blijven. Driekwart van de kinderen vindt dat Nederland in de Europese Unie moet blijven, terwijl evenveel kinderen vinden dat pesten beboet moet worden.

  Bekijk de meest opvallende resultaten op de website van AVS.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS