Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Friday, August , 2019
Artikel delen

Koningin Máxima aanwezig bij lancering Nationale AI-cursus Junior

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdag 4 september aanwezig bij de lancering van de nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Aansluitend bezoekt ze Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem.

  Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) is een vernieuwende technologische ontwikkeling die steeds meer wordt toegepast in het dagelijks leven. Om zo veel mogelijk mensen de beginselen van kunstmatige intelligentie te laten begrijpen, hebben de Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL een cursuspakket ontwikkeld. De Nationale AI-cursus voor volwassenen is eerder dit jaar gestart. Nu volgt de junior-versie gericht op kinderen van tien tot veertien jaar.

  Koningin Máxima woont 4 september de eerste cursusles van de AI-cursus Junior bij op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel het land met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van groep 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Vervolgens krijgt Koningin Máxima in Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem uitleg over het belang van kennis over AI voor mensen van alle leeftijden en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken.

  Ook meedoen aan de AI-cursus Junior in het nieuwe schooljaar?

  Surf voor meer informatie en aanmelding naar https://futurenl.link/ai

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS