Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
18, Tuesday, May , 2021
Artikel delen

LAKS ontvangt 14.000 examenklachten op eerste dag

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op de eerste dag van het eindexamen ontving het LAKS actieteam maandag meer dan 14.000 klachten van scholieren. Dit aantal is ongeveer “hetzelfde als in voorgaande jaren” geeft een woordvoerster van LAKS aan. Bijna 200.000 middelbare scholieren begonnen maandag aan hun eindexamens. Vmbo’ers deden eindexamen Duits en Nederlands, havisten deden examen in het vak bedrijfseconomie en op het vwo begonnen de leerlingen met wiskunde A, B en C. 

  Een van de klachten is dat er tijdens het tentamen niet altijd een afstand van 1,5 meter wordt gerespecteerd. De tafel opstelling staat ver genoeg uit elkaar, maar in gangen is er niet genoeg ruimte om de jas op te hangen zonder dicht op elkaar te staan.

  Daarnaast klagen veel studenten dat de examenstof te moeilijk is of dat de toetsduur te lang is. Veel vwo-studenten klaagden over Wiskunde A. In het verleden waren er in deze rubriek niet meer dan 2.000 klachten. Inmiddels zijn er meer dan 6.000 klachten over moeilijkheidsgraden binnengekomen.

  LAKS zei eerder al bezorgd te zijn dat meer kandidaten dan normaal zullen falen omdat studenten zich door corona minder goed kunnen voorbereiden. Het is niet duidelijk of de vragen echt te moeilijk waren of dat het een gevolg was van het coronavirus, zegt LAKS. Vorig jaar is vanwege coronabeperkingen het eindexamen afgelast. Om studenten tegemoet te komen, mogen ze hun vakken nu spreiden, waardoor ze meer voorbereidingstijd hebben. Ook krijgen examenkandidaten dit jaar de mogelijkheid om een extra vak te herkansen.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS