Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
13, Monday, January , 2020
Artikel delen

Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Lucas Onderwijs heeft hun nieuwe boek gepresenteerd. Het boek “Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen” poogt scholen die hun onderwijs eigentijds in willen richten te inspireren. Het boek heeft een veelvoud aan handvatten en concrete voorbeelden voor verandering.

  Helaas is er geen antwoord op de vraag over hoe het beste het onderwijs in te richten. We vernieuwen, verbeteren en veranderen ons onderwijs continu. Het boek Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen biedt praktische voorbeelden over hoe scholen in het primair onderwijs dit aanpakken.

  Het eerste deel van het boek bestaat uit interviews met schooldirecteuren die grote of kleine stappen maken op verschillende onderwerpen. Elk hoofdstuk behandelt een specifieke, veelgehoorde vraag. Voorbeelden hiervan zijn: “Hoe lever ik maatwerk aan ieder kind?”,
  “Hoe kan ik met gebruik van ICT beter personaliseren” en “Lerarentekort! Hoe zorg ik voor voldoende handen in de klas?”.

  Het tweede deel van het boek bestaat uit een praktisch hoofdstuk over veranderingen maken, met als toepassing speciaal ontwikkelde rubrics voor schoolontwikkeling. Met deze rubrics kunnen scholen op verschillende aandachtsgebieden de positie van een school bepalen en hierover in gesprek gaan met elkaar.

  Het boek is gratis te downloaden op www.lucasonderwijs.nl. Hier kan ook meer informatie worden gevonden om het onderwijs anders te organiseren. Het boek is een initiatief tussen Lucas Onderwijs, Kennisnet en de Hogeschool Leiden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS