Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
9, Thursday, December , 2021
Artikel delen

Master Artificial Intelligence start op Open Universiteit

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In februari 2022 start de Open Universiteit met een nieuwe Nederlandstalige academische masteropleiding: Artificial Intelligence (AI) en bijbehorend schakelprogramma. Deze master richt zich op algoritmische AI en responsible AI en probeert aan te sluiten op de behoefte van de arbeidsmarkt. De Master of Science is in deeltijd te volgen en is vooral bedoeld voor werkende professionals met hbo- of wo-bachelor in informatica, technische informatica of AI.

  Bron: Open Universiteit

  De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO gaf op 25 november een positief besluit aan de Open Universiteit voor de master AI. Rector magnificus Theo Bastiaens: ‘De vraag naar mensen met academische kennis en vaardigheden op het gebied van AI is enorm. Bovendien is er nog geen master die ook in deeltijd gevolgd kan worden. De Open Universiteit heeft al een aantal hoog gewaardeerde IT-opleidingen. We zijn trots en verheugd dat we nu snel onze nieuwe master Artificial Intelligence en het bijbehorende schakelprogramma kunnen lanceren.’

  AI, privacy, veiligheid en vrijheid

  Hoe krijg je een pakket zo efficiënt mogelijk van A naar B? Wanneer verkoopt een product het best? Of hoe kun je patiënten met risico op hartfalen identificeren? De roep voor AI-systemen om processen, producten en diensten te verbeteren wordt steeds luider. De master AI leert je hoe je zelf een AI-systeem kunt ontwerpen. En ook nog eens zó dat de privacy, vrijheid en veiligheid van mensen niet in het geding is. Het is de enige academische AI-master in Nederland die je in deeltijd en binnen twee jaar kunt afronden.

  Machine learning en neurale netwerken

  De master AI is opgedeeld in vier thema’s: het vakgebied AI, data-georiënteerde technieken, modelgeoriënteerde technieken en nieuwe AI-ontwikkelingen. Binnen deze thema’s komen onderwerpen als machine learning, neurale netwerken en Bayesiaanse methoden zeer uitvoerig aan de orde. Aan de ethische vragen rond AI is een apart vak gewijd. Tijdens de master worden zowel kennis als toepasbaar inzicht getoetst. Programmaleider Hans van Ditmarsch: ‘Het is een sterk programma en het AI onderwijsteam van de Open Universiteit is er helemaal klaar voor’.

  Academisch afstandsonderwijs

  Als expert in academisch activerend afstandsonderwijs en begeleide zelfstudie biedt de Open Universiteit deze opleiding in deeltijd aan met een mix van zelfstudie, online begeleiding en fysieke bijeenkomsten. Zo kunnen studenten studie en werk combineren. In studiepunten is de omvang van de master AI een jaar (60 EC). Door een goede deeltijdprogrammering kun je de opleiding in twee jaar succesvol afronden.

  Aanmelden en meer informatie

  De nieuwe master Artificial Intelligence start in februari 2022 met de volgende cursussen: Programmeren met Python (premaster AI), Key topics in AI (master) en Research methods for AI (master). Lees hier meer over de opleiding master AI.

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS