Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Friday, September , 2022
Artikel delen

Mbo-studenten zonder lesmateriaal, uitgever grijpt in.

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Mbo-studenten zonder lesmateriaal, uitgever grijpt in.

  Distributiecentra hebben de grootste moeite om leermiddelen in het mbo op tijd bij de studenten te krijgen. Een belangrijke reden voor de vertraagde levering is personeelstekort in de sector. Hierdoor kampen diverse scholen en studenten met problemen.

  Toch van start ondanks leveringsproblemen

  Een frustrerende situatie voor de studenten die starten aan een (nieuwe) opleiding en nu geen zicht hebben op de ontvangst van hun bestelde boeken. Uitgeverij EduHint uit Ede besloot in te grijpen om (leer)achterstanden te beperken en ervoor te zorgen dat docenten en studenten aan de slag kunnen.

  Charley Beerman (CEO EduHint) geeft aan: “In samenwerking met de scholen zorgen we voor een passende oplossing, dat kan per geval verschillen. We volgen hierin het lesplan van de docent en zorgen ervoor dat ze de komende weken toch beschikking krijgen tot de hoofdstukken die ze willen behandelen.”

  Mbo’ers keihard nodig

  Dit is niet de eerste keer dat EduHint zich hard maakt voor het mbo. Recent maakte de uitgeverij bekend reclame in mbo-lesmateriaal op te nemen om zo studenten die zich geen boeken kunnen veroorloven te helpen met de financiering.

  Beerman ziet de problemen in het mbo als een maatschappelijke kwestie waar op dit moment niet voldoende aandacht voor is: “De huidige gang van zaken werkt kansenongelijkheid in de hand. En dat is zonde want we hebben juist mbo’ers keihard nodig.”

  EduHint hoopt dat meer partijen zich bij deze initiatieven aan zullen sluiten, zodat
  mbo-studenten geholpen kunnen worden.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS