Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
24, Wednesday, March , 2021
Artikel delen

Media Ukkie Dagen: 26 maart t/m 2 april 2021

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Peuters weten razendsnel hun weg te vinden in de “digitale wereld”. Ze swipen naar hun favoriete video of app op een tablet of smartphone. Kinderen vinden dit erg leuk, en voor ouders laat het af en toe wat tijd voor zichzelf over. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn echter nog te jong om de media verstandig te gebruiken en hebben begeleiding van ouders en verzorgers nodig.

  Weet je dat het heel nuttig is voor kinderen om samen video’s te kijken of online games te spelen? En het afwisselen met andere bezigheden (zoals buiten spelen) belangrijk is? In het mediagebruik van kinderen ligt veel meer dan je als ouder op het eerste oog ziet. Dit hoort bij de opvoeding. Door samen van de media te genieten, kunnen kinderen optimaal profiteren van de mogelijkheden die de media bieden en zijn de risico’s beperkt.

  Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Bij deze campagne krijgen jonge ouders en verzorgers enkele tips om media in het gezin te gaan gebruiken. We beantwoorden verschillende vragen zoals: Hoe kun je als gezin samen genieten van de media? Welke inhoud is geschikt voor uw kind? Hoe begeleid je je kind veilig op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans tussen wel en geen media?

  Bekijk de website www.mediaukkiedagen.nl voor meer informatie, WegWijzers, gratis webinars en leuke en handige tips voor thuis. 

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS