Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
8, Tuesday, October , 2019
Artikel delen

Meerderheid leraren vindt dat er meer aandacht aan ICT moet komen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Meer dan de helft van de Nederlandse leraren (51%) vindt dat er meer aandacht aan ICT zou moeten worden gegeven op lerarenopleiding. Dit is gebleken uit een onderzoek onder 528 onderwijsprofessionals in opdracht van SLBdiensten.

  63 procent van de ondervraagden vinden tevens dat docenten verplicht opgeleid moeten worden op het gebied van ICT. De wens voor digitaal beter onderlegde leraren komt wellicht voort uit het feit dat zeven op de tien onderwijsprofessionals vindt dat het onderwijs meer mag inspelen op de vraag vanuit het bedrijfsleven.

  “Nu ICT een steeds grotere rol speelt in het onderwijs, moet dit ook onderdeel worden van de vaardigheden die hen geleerd worden”, aldus Jeroen Borgsteede, directeur van SLBdiensten.

  Eén van de manieren om het onderwijs en bedrijfsleven beter te laten aansluiten is om kinderen te leren programmeren. Opvallend is dat zestigplussers hier de grootste voorstanders van zijn.

  Een andere manier om  meer aandacht te besteden aan het verbinden van school en baan, is door bedrijven meer te betrekken. Zij zouden gastlessen kunnen geven of optionele vakken.

  Borgsteede: “In het mbo maken jongeren al een beroepskeuze wanneer ze een opleiding beginnen. Daar is het van groot belang dat opleidingen naadloos aansluiten op de behoeftes van bedrijven. In het voortgezet onderwijs hebben leerlingen doorgaans nog geen beroepskeuze gemaakt. Daar heeft het bedrijfsleven een uitgelezen kans om hen te inspireren de juiste keuze te maken qua vervolgopleiding.”

  Meer informatie kun je vinden op de website van ICTheek.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS