Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
20, Thursday, May , 2021
Artikel delen

Minister Arie Slob assisteerde klachtenmeldpunt LAKS

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Na de tweede dag van de eindexamen, had het actieteam van het LAKS meer dan 60.000 klachten ontvangen. Een woordvoerster zei dat het cijfer maandagavond rond de 24.000 lag. Dinsdagavond steeg het aantal van ruim 52.000 naar 60.086.

  Minister van Onderwijs Arie Slob kwam dinsdagmiddag naar het bureau in Utrecht om het klachtenmeldpunt LAKS te assisteren. “Gelukkig kreeg hij geen boze kandidaten aan de lijn die hun kans schoon zagen om met de minister aan de lijn al te veel te zeuren. Hij deed het leuk met af en toe een grapje tussendoor.” Vertelde de woordvoerster.

  Dinsdag kwamen met name veel klachten binnen over geschiedenis op de havo: 8447 tegen ongeveer 3000 in 2019. Sommige onderwerpen die in het examen meer in detail worden besproken, verschillen van die in andere jaren. Daarom is het voor studenten lastiger om examens van voorgaande jaren te gebruiken. Daar hebben vwo-afgestudeerden geschiedenis minder last van gehad.

  LAKS ontving 4000 klachten over het HAVO-examen Engels. Sommige studenten vinden de afname van fysiek onderwijs door corona een tekort, en vinden het examen daarom moeilijker.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS