Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
23, Monday, May , 2022
Artikel delen

Minister Dijkgraaf: Nederlandse Hogeronderwijspremie vanaf volgend jaar ook voor mbo

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bron: WNL

  Door: Marinka Wagemans

  Vanaf volgend jaar wordt de Nederlandse Hogeronderwijspremie ook uitgereikt aan mbo-scholen, maakte minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zojuist bekend in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Er gebeurt ook heel veel moois in het mbo, daar hebben we ook heel veel innovatie.”

  Op dit moment maakt alleen het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs kans op deze prijs, die vandaag door de minister wordt uitgereikt.

  Er zijn zes teams genomineerd. Drie hbo-teams en drie uit het wetenschappelijk onderwijs. Er is in totaal 5 miljoen euro te verdelen. Eén team kan maximaal 1,2 miljoen euro krijgen. Met dat geld mogen de teams met een “buitengewoon project” een bijzondere bijdrage leveren aan de vernieuwing en/of verbetering van het hoger onderwijs.

  “Je ziet bij alle genomineerden dat de verbinding met de maatschappij heel belangrijk is”, zegt Dijkgraaf. Als voorbeeld noemt hij de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. “Zij hebben een programma waarbij ze echt de wijk ingaan. Het heet ‘Gewoon bij Truus’. Ze gaan echt met mensen praten met grote schulden, om te kijken wat er allemaal precies misgaat.”

  Lees hier het gehele artikel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS