Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
18, Tuesday, January , 2022
Artikel delen

Muiswerk Educatief gaat verder met nieuwe naam: Kurve!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  ‘Iedere leerling slim laten groeien in rekenen en talen, blijft onze missie!’

  Muiswerk Educatief heeft een nieuwe naam: Kurve. Maar waarom eigenlijk? “De naam Muiswerk past niet meer bij deze tijd, waarin we swipen en apparaten worden bediend met touchscreens,” vertelt Bram van Tongeren, directeur innovatie en didactiek bij Kurve. “Daarom zochten we naar een nieuwe naam. De naam Kurve verwijst naar de individuele leercurve die leerlingen in onze leermiddelen volgen. En de pay off ‘innovatieve makers van online leermiddelen’ sluit aan bij wie wij zijn.” 

  Leerlingen en studenten slim laten groeien in rekenen en talen, blijft de missie van Kurve. Daarbij zorgt slimme techniek ervoor dat iedereen zijn eigen leercurve volgt in de leermiddelen Numo, Flexi en Muiswerk Online. Met de naam Kurve heeft de organisatie een nieuwe huisstijl gekregen. Maar de leermiddelen houden hun vertrouwde jas.

  Behoud het goede

  Muiswerk Educatief is altijd een bloeiende organisatie geweest. “Dat succes schrijf ik toe aan de drie prioriteiten die wij ons stelden en blijven stellen nu wij Kurve heten,” aldus Van Tongeren. “Die prioriteiten zijn:

  1. Onze online leermiddelen moeten altijd werken.
  2. Wie belt naar Service & Support, krijgt meteen een medewerker aan de lijn.
  3. Wij maken onze leermiddelen helemaal zelf. Dat geldt voor de technische, ICT-kant, maar ook voor de instructie en oefeningen in de programma’s. Die worden gemaakt door onderwijskundigen die het onderwijs kennen en weten wat leerlingen moeten kennen en kunnen als het gaat over talen en rekenen.”

  De plannen van Kurve

  Kurve heeft veel nieuwe plannen. Van Tongeren: “Contentspecialisten zijn druk bezig met het verder ontwikkelen van nieuwe leerlijnen voor Frans, Duits en Spaans in Numo. Verder gaan we ons meer richten op samenwerken, bijvoorbeeld met toetsleveranciers. Door een koppeling te maken tussen toetsresultaten en het online leermiddel Numo kunnen leerlingen nóg gerichter gaan oefenen. Ook zijn we bezig met het realiseren van koppelingen tussen onze leermiddelen en administratiesystemen. Want het scheelt scholen administratieve handelingen als bijvoorbeeld namen van leerlingen automatisch in het leermiddel worden ingelezen.”

   

  Meer informatie vind je op www.kurve.nl

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS