Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
25, Friday, October , 2019
Artikel delen

Music Lab – Laat de klas kennis maken met muziek door games

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Muziek blijft vaak een ondergeschoven kindje in het onderwijs. Wellicht dat Music Lab, ontwikkeld door Google, een oplossing kan bieden. Deze website biedt leuke, praktische en interactieve tools en games om met muziek te experimenteren.

  Momenteel zijn er 13 experimenten beschikbaar. Met “Song Maker” kun je bijvoorbeeld je eigen liedjes maken en delen en met het “Spectogram” experiment kun je verschillende geluiden en zelfs je eigen stem analyseren. Naast deze tools zijn er nog 11 andere programma’s die het leren van muziek leuk en interactief maken.

  Doordat de vormgeving van de experimenten zouden deze goed moeten aanslaan bij kinderen van het primair onderwijs. De muziek lessen doen zelfs een beetje aan als games.

  Het Music Lab is een overzichtelijke webpagina en snel te gebruiken op alle apparaten waar Chrome op staat. Laptops, telefoons en tablets kunnen allemaal gebruikt worden om deze spellen dan wel lessen uit te voeren.

  Leraren kunnen Music Lab gebruiken in het klaslokaal om muziek te ontdekken en connecties te leggen met wetenschap, wiskunde, kunst en meer. Ook is het al gebruikt in combinatie met dans en live instrumenten.

  Music Lab maakt het leuk om over muziek te leren. Zo leuk zelfs dat de schrijver van dit artikel veel te lang bezig is geweest met het uitproberen van de verschillende experimenten…

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS