Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
15, Friday, November , 2019
Artikel delen

Nederland in top 3 digitalisering onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Nederland loopt binnen Europa voorop met het digitalisering van het onderwijs. Ons land staat na Estland tweede in een ranglijst over digitaal leren, volgens de Brusselse denktank Centre for European Policy Studies (CEPS). Deze ranglijst is in samenwerken met Google opgezet en uitgegeven.

  Finland staat op de derde plek, en wordt gevolgd door Luxemburg, Malta en Cyprus. De landen die onderaan de lijst kunnen worden gevonden omvatten onder andere België, Polen, Tsjechië, Roemenië, Griekenland en Italië. Duitsland is de hekkensluiter volgens het CEPS.

  De drie toplanden hebben gemeen dat ze een overheidsbeleid hebben welke digitaal leren aanmoedigt. Ook hebben de landen een bevolking die over het algemeen goed met computers overweg kan, volgens het rapport. Nederland wordt met name geprezen om zijn “excellente instituties” en het beleid rondom digitaal leren. De onderzoekers hebben gekeken naar zaken zoals online programmeerlessen, het gebruik van (serious) games in de klas en het “leven lang leren” concept.

  Bron: ANP

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS