Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
22, Wednesday, April , 2020
Artikel delen

Nog eens ruim 3000 laptops voor Amsterdamse scholieren

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De gemeente Amsterdam heeft eerder al 3.250 apparaten uitgeleverd aan leerlingen die thuis niet beschikken over de juiste middelen om onderwijs op afstand te volgen. Hier komen nog eens ruim drieduizend computers bij, wat de aanvraag aan de gemeente Amsterdam op ruim zesduizend brengt. Het gaat hierbij om het leveren van laptops en chromebooks. Tebbe (De Rolf Groep), ARP, Centralpoint en T-Mobile zijn als leveranciers geselecteerd.

  Door: Computable | Rik Sanders

  Eind maart werd bekend dat Amsterdam 3.250 chromebooks en 450 wifi-hotspots ter beschikking zou stellen aan scholieren uit armlastige gezinnen. De gemeente heeft in totaal ruim zesduizend aanvragen. Het collegebestuur heeft besloten om aan deze vraag te voldoen, omdat leerlingen met een achterstand niet verder achterop moeten raken door deze coronacrisis, vertelt een woordvoerder.

  De gemeente werkt samen met de Coöperatieve Vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) en hulpverleningsinstantie Veldwerk, in overleg met de schoolbesturen. De apparaten worden door de leveranciers aan BOA geleverd. Die zorgt op zijn beurt voor de verdere verspreiding van de door de gemeente gefinancierde middelen onder de scholen.

  Spoedaanbesteding

  Voor de laptops en de chromebooks zijn de leveranciers Tebbe, ARP en Centralpoint geselecteerd; de internetverbindingen worden ingekocht bij T-mobile. De leveranciers komen niet voort uit de aanbesteding van computerhardware die Amsterdam in 2018 heeft gehouden. De huidige aanbesteding kent een andere doelgroep. Het betreft niet de aanschaf van hardware voor de eigen bedrijfsvoering, maar de gemeente heeft bemiddeld in de aanschaf van apparatuur voor scholieren op scholen die via de gemeente worden gefinancierd.

  Voor het aantrekken van de leveranciers is een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking gehanteerd (artikel 2.32 lid 1 sub c uit de Aanbestedingswet), licht de zegsman toe. ‘De gemeente heeft niet voor een reguliere aanbestedingsprocedure gekozen omdat wegens dwingende spoed de reguliere termijnen niet in acht konden worden genomen als gevolg van gebeurtenissen die door de gemeente niet konden worden voorzien en niet aan de gemeente zijn te wijten.’

  Lees alles in zijn volledigheid terug op Computable.nl

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS