Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
7, Tuesday, December , 2021
Artikel delen

Nog geen besluit over (gratis) devices in het onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bron: VOS/ABB.

  In een debat met de Vaste Kamercommissie gaf demissionair onderwijsminister Arie Slob aan, dat hij geen besluit meer neemt over het gratis verstrekken van digitale devices aan alle leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Hij schuift hiermee deze discussie door naar de volgende kabinetsperiode. 

  In  september liet Slob in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het wel €194 miljoen per jaar zal kosten als we in Nederland alle leerlingen in het PO en VO gratis een digitaal device aan willen bieden. Waarop Hans Teegelbeckers, directeur VOS/ABB Vereniging openbare en algemeen toegankelijke scholen, reageerde met de volgende uitspraak: ‘Die 194 miljoen kan het probleem niet zijn als ik de beschikbaar gestelde middelen voor het Nationaal Programma Onderwijs in gedachten neem’.

  In het kader van de toegankelijkheid van het onderwijs en kansengelijkheid, vindt VOS/ABB dat álle leerlingen kosteloos beschikking moeten krijgen over een digitaal device, zoals laptop of tablet. De rijksbijdrage zou hiervoor omhoog moeten, benadrukt Teegelbeckers via de website van VOS/ABB.

  Lees hier verder over dit onderwerp

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS