Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
25, Wednesday, March , 2020
Artikel delen

Onderwijs op afstand voor leerlingen met een leesbeperking? Zo lukt het!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De scholen in Nederland zijn gesloten, door de corona-crisis. En wat nu? Want de continuïteit van het onderwijs komt zo onder druk te staan, met de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt.

  Dedicon ondersteunt scholen, ouders en leerlingen met een leesbeperking zo goed mogelijk bij het leren en studeren. Zowel nu noodgedwongen op afstand, als normaliter op een meer persoonlijke manier.

  Het bedrijf heeft verschillende tips online gezet om onderwijs op afstand zo goed mogelijk te laten verlopen. Bijvoorbeeld hoe thuis leren kan worden ingericht voor leerlingen met een leesbeperking. Want voor deze leerlingen is het thuiswerken een extra uitdaging, omdat online opdrachten niet altijd in de juiste leesvorm worden aangeboden.

  Ook worden er tips gegeven met betrekking tot welke apps ondersteuning kunnen bieden, wat je kan met de verschillende leesvormen die ontwikkeld zijn en hoe je je leerlingen kan motiveren.

  Klik hier om meer te lezen over onderwijs op afstand voor leerlingen met een leesbeperking en hoe je dit zo toegankelijk mogelijk te maken.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS