Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
25, Thursday, November , 2021
Artikel delen

Onderwijs wil voorrang bij boosterprik net als zorgpersoneel

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het is niet haalbaar om alle schooldeuren open te houden met de bestaande lerarentekort en de coronacrisis. Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) ziet verschillende oplossingen voor dit probleem. Zoals het krijgen van voorrang voor leraren om de extra vaccinatie te halen.

  Ruim een jaar eerder lobbyde de AVS ook bij het ministerie om leraren eerder te laten testen. Petra van Haren zegt: “Inmiddels begint de vraag wel weer op tafel te komen of onderwijspersoneel voorrang moet krijgen bij het uitdelen van de boosterprik. Dat is voortschrijdend inzicht en als corona verder om zich heen grijpt, wordt het onvermijdelijk.”

  Jonge kinderen raken steeds meer besmet, wat er voor zorgt dat ook vaker leraren besmet raken. Dat tonen de RIVM-cijfers aan: van alle positieve testuitslagen sinds de start van de crisis van mensen tussen de 18 en 69 jaar is 5,6 procent werkzaam in het onderwijs of de kinderopvang. Terwijl van alle werkende Nederlanders maar zo’n 3,4 procent in deze sector een baan heeft.

  Van Haren geeft in het AD aan dat er andere mogelijkheden zijn om de crisis beter te doorstaan. Zo is het volgens haar belangrijk dat er een groot overheidsprogramma komt om leerachterstanden door corona weg te werken en moeten er meer mensen in het onderwijs instromen. Want nu wordt extra personeel vaak ingezet om gaten in het rooster op te vullen.

  Medewerkers in de zorg krijgen voorrang voor de boosterprik komende maand, maar personeel in kinderopvang en basisonderwijs krijgt dit niet. Demissionair minister Hugo de Jonge zegt daarover: “Anders krijgen we weer wat we vorig jaar hadden toen we die schaarste aan vaccins hadden, namelijk dat er allemaal clubjes tussen gefrommeld moesten worden. Als iedereen voor in de bus wil, dan zit uiteindelijk iedereen achteraan.” De AVS is uiteraard niet blij met deze reactie.

   

  Lees hier verder

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS