Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
6, Wednesday, January , 2021
Artikel delen

Pictio Onderwijspodcast organiseert verkiezingsdebat over onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 11 januari organiseert de Pictio Onderwijspodcast een online verkiezingsdebat. Tien politieke partijen zullen met elkaar in debat gaan en we maken kennis met de onderwijswoordvoerders. Via Microsoft Teams kan het publiek live meekijken. Meld u daarvoor aan via https://tinyurl.com/pictiodebat. Later terugluisteren via de podcastfeed kan uiteraard ook: abonneer u alvast via uw podcast app, zodat u niks mist.

  De avond bestaat  afwisselend uit interviews en debatten. In de korte interviews met een vaste opzet krijgen we in enkele minuten te horen waarom wij op de partij zouden moeten stemmen en wat de belangrijkste plannen zijn voor het onderwijs. In de debatten reageren telkens twee partijen  op een stelling. Na een openingsronde van een minuut per partij wisselen de partijen van gedachten  over deze stellingen, afkomstig uit de verschillende verkiezingsprogramma’s.

  De deelnemende partijen zijn GroenLinks, SGP, PvdA, ChristenUnie, Piratenpartij, D66, SP, 50plus, Bij1 en Volt. Het debat wordt geleid door Wim Pelgrim en Wytze Niezen.

  De Pictio Onderwijspodcast bestaat sinds medio 2019 en maakt elke maand een podcast over het onderwijs in de breedste zin van het woord. Thema’s als de banen van de toekomst, wat is goed onderwijs, Curriculum.nu, huiswerkbegeleiding en het kleuteronderwijs zijn al voorbij gekomen.

  Wim Pelgrim is docent Nederlands en projectleider bij het project BlockChange. Wytze Niezen is ict-coördinator voor Ronduit en ISOB en heeft daarnaast zijn eigen onderneming Edunovum.

  Pictio is uitgever van (digitaal) lesmateriaal. Het lesmateriaal dat Pictio maakt, slaat een brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Creativiteit, probleemoplossende vaardigheden, zelfstandigheid en competenties spelen hierbij een rol.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS