Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
7, Tuesday, January , 2020
Artikel delen

Innovaties in de ICT en hun invloed op het onderwijs

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  In de Tech-podcast van Kennisnet bespreekt Michael van Wetering de meest opvallende tech-berichten en ontwikkelingen en wat dit inhoudt voor het onderwijs. Onder meer ontwikkelingen in de glasvezelmarkt, de consequenties van het gebruik van kunstmatige intelligentie en de risico’s van de afhankelijkheid van ICT komen aan bod.

  Ontwikkelingen in de glasvezelmarkt, beter aanbod voor scholen?

  Het AD schreef in oktober 2019 dat KPN de aanleg van glasvezelnetwerken dwarsboomt door gebruik te maken van zijn dominante positie. Dit blijkt uit een marktstudie van Autoriteit Markt & Consument (ACM). Wat betekent dit voor het onderwijs?

  Artificial intelligence: toenemend gebruik, de consequenties?

  We lezen bijna dagelijks berichten in het nieuws over de toepassing van artificial intelligence (AI) bij een instantie of bedrijf. Steevast leidt dat tot zorgen over mogelijke discriminatie of dehumanisering. Zo schreef NOS eerder in 2019 dat de overheid op grote schaal voorspellende algoritmes gebruikt en dat er zorgen zijn over discriminatie in het algoritme. Wat gaan we met deze bevindingen doen?

  Meer weten over AI in het onderwijs? In het artikel Alles wat u moet weten over artificial intelligence in het onderwijs hebben we alle informatie voor u op een rij gezet.

  Risico’s in leven, werk en onderwijs door afhankelijkheid ict

  Organisaties, en met name scholen, worden steeds afhankelijker van goed werkende ict. Er is meer aandacht nodig voor de kwaliteit van software en het onderhoud aan bestaande software, zo ook bij DUO. Zo schreef ScienceGuide in oktober 2019 dat de ict-problemen bij DUO onontkoombaar zijn door de bezuinigingen in het onderwijs. Wat vraagt deze afhankelijkheid van ict van het onderwijs?

  Beluister de podcast

  Beluister de podcast en abonneer u via Apple PodcastsSpotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS