Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
19, Tuesday, November , 2019
Artikel delen

Prowise MOVE-camera Bett Award finalist!

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Prowise MOVE-camera behoort tot de finalisten die in de race zijn voor een prestigieuze Bett Award. De Bett is de belangrijkste onderwijstechnologiebeurs ter wereld en Prowise is dan ook enorm trots dat ze door de internationale vakjury zijn beloond met een finaleplek in de categorie ‘Digital Devices’.

  Wat is Prowise MOVE?
  Met de Prowise MOVE-camera verovert bewegend leren een vast plekje in het klaslokaal. Leerlingen leren met educatieve games op het Prowise Touchscreen, zonder het scherm fysiek aan te raken. Al spelende worden ze gemotiveerd om veel te bewegen. Dit is niet alleen erg leuk, maar heeft ook een positieve invloed op de leerresultaten van de leerlingen.

  Hoe werkt het?
  De camera met Intel® RealSense™ registreert, in combinatie met techniek in het scherm, de bewegingen die je maakt. Van deze gegevens wordt een 3D-beeld van jou gevormd waardoor het scherm je bewegingen kan volgen en weergeven op het Touchscreen. Prowise heeft voor MOVE volledig in eigen beheer educatieve games ontwikkeld. De games zijn speciaal voor het onderwijs gemaakt en triggeren leerlingen om veel te bewegen terwijl ze bezig zijn met cognitieve leeractiviteiten.

  Wat is bewegend leren?
  Bewegend leren is meer dan beweging in het klaslokaal. Onder bewegend leren verstaan we namelijk het uitvoeren van cognitieve leeractiviteiten terwijl je fysiek beweegt in de klas. Dat beweging goed is voor de gezondheid van je leerlingen is natuurlijk logisch, daarnaast heeft het een positieve invloed op de leerresultaten. Dit komt door veranderingen in de hersenstructuren die tijdens fysieke beweging plaatsvinden.

  Leren op afstand
  De Prowise MOVE-camera functioneert ook perfect als webcam in combinatie met bijvoorbeeld Microsoft Skype, zo faciliteer je leren op afstand. Meer over leren op afstand.

  Meer te weten komen over de Prowise MOVE-camera? Klik dan hier!

   

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS