Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
12, Wednesday, May , 2021
Artikel delen

SBB vraagt ​​scholen om ​​nieuwe mbo-certificaten aan te vragen

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie
  SBB roept scholen op aanvragen te doen voor nieuwe mbo-certificaten. Dit certificaat is bedoeld om een ​​deel van het mbo-programma af te ronden. Werknemers of werkzoekenden kunnen mbo-certificaten gebruiken om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. 
  MBO-certificaten wordt het best vergeleken met een deeldiploma. Het bestaat uit het afrondende deel van een opleiding. Dit certificaat heeft in de loop der jaren een formele positie gekregen in het mbo-stelsel. Het aantal certificaten is nog beperkt. Daarom zijn er strenge eisen voordat een certificaat wordt goedgekeurd. Het moet gaan om een volledig afgerond onderdeel van de opleiding, deze zou een zelfstandige betekenis moeten hebben op de arbeidsmarkt. Met een certificaat moeten medewerkers hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.
  MBO-certificering kan een belangrijke rol spelen bij een leven lang ontwikkelen. Het gebruik van een certificaat is overzichtelijk. Daarnaast kan de afronding van een deelopleiding leiden tot een waardevol diploma. Dit certificaat is hoger aangeschreven dan een mbo-verklaring, dat wordt verstrekt aan studenten die voortijdig stoppen met de opleiding.
  Het aantal certificaten is nog beperkt en tot dusver zijn er 40 certificaten goedgekeurd. Om deze reden doet SBB een oproep aan scholen om aanvullende certificeringsaanvragen in te dienen. SBB heeft dit jaar ruimte om 35 nieuwe mbo-certificaten te ontwikkelen. Om de inschrijving voor scholen te vergemakkelijken, heeft SBB een nieuwe pagina voor mbo-certificaten gemaakt. De aanvraag duurt ongeveer 3 maanden.

  Het kabinet heeft in 2021 63 miljoen euro beschikbaar gesteld voor bij- en omscholing via praktijkleren in het mbo. Dit om de inzetbaarheid van werkzoekenden en werkenden op de arbeidsmarkt te verbeteren. De regionale mobiliteitsteams kunnen de mbo-certificaten opnemen in hun onderwijsaanbod. Op die manier kunnen steeds meer werknemers geholpen worden in de ontwikkeling van hun loopbaan.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS