Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
23, Tuesday, October , 2018
Artikel delen

Scholen strijden in Raspberry Pi-wedstrijd

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Dertien middelbare scholen doen mee aan een competitie over de slimme inzet van de Raspberry Pi. De leerlingen worden uitgedaagd om een uitvinding te doen die het welzijn van mensen verbetert met behulp van deze microcomputer.

  Het uiteindelijke doel van de competitie is om jongeren enthousiast te maken voor technologie en om het belang van samenwerking en innovatie te benadrukken. De deelnemende teams komen van het vmbo, de mavo, de havo en het mbo. Zij kunnen een prijs winnen in drie categorieën: de creatiefste oplossing, de meest haalbare oplossing en de meest impactvolle oplossing.

   

  Jury

  Het thema van de wedstrijd is ‘Verbeter het welzijn, doe een uitvinding om de gezondheid en het welzijn van mensen thuis of op het werk te verbeteren’. In Engeland bestaat al langer een vergelijkbare competitie onder teams uit het middelbaar onderwijs.

  De teams werken de komende maanden aan hun uitvinding. Die mogen ze in april 2019 presenteren aan een jury. In de jury zitten onder meer de cio van Rijkswaterstaat, het hoofd van het data & analytics-team van Rabobank en de chief data scientist van PA Consulting. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) zal de prijs overhandigen.

  Deelnemers

  De deelnemende scholen zijn: Over-Y College (Amsterdam), Bredero Mavo (Amsterdam), ROC Nijmegen, Koning Willem I College (Den Bosch), MBO College Zuidoost (Amsterdam), MBO College Amstelland (Amstelveen), IJburg College (Amsterdam), ROC Almere, Rijn IJssel College (Arnhem), Wolfert Tweetalig (Rotterdam), CSG Liudger (Drachten) en het Nova College (Haarlem).

  Adviesbureau PA Consulting organiseert de Raspberry Pi-competitie samen met House of Digital. Dit is een samenwerkingsverband van de Hogeschool van Amsterdam, enkele vmbo-instellingen en 24 bedrijven.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS