Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
21, Thursday, October , 2021
Artikel delen

Scholen willen meer tijd om Corona geld te besteden

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Bron: nu.nl

  Scholen krijgen dit en volgend schooljaar geld om leerachterstanden die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan weg te werken. Verschillende scholen denken erover na om vanwege het lerarentekort langer de tijd te nemen om dit geld uit te geven, zo vertelt de PO-Raad aan NU.nl. Volgens het ministerie van Onderwijs is dat echter niet de bedoeling.

  Basisscholen willen corona-achterstanden vooral wegwerken door kleinere klassen te maken en meer een-op-eenbegeleiding aan te bieden. De mensen hiervoor zijn voor veel scholen moeilijk te vinden. Dat vertellen de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de PO-Raad, de sectororganisatie van onder andere de basisscholen.

  Sommige scholen willen het uitgeven van het geld over een langere periode uitsmeren als ze geen personeel kunnen vinden. Als een school nu bijvoorbeeld genoeg coronageld krijgt om de komende twee jaar vier mensen voor een-op-eenbegeleiding te betalen, dan is het vaak moeilijk om alle vier die mensen direct te vinden. Een school kan daarom de wens hebben om nu twee personen aan te nemen en het geld dat overblijft te gebruiken om langer dan twee jaar extra een-op-eenbegeleiding aan te bieden.

   

  Lees hier het gehele artikel

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS