Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
16, Tuesday, February , 2021
Artikel delen

Scholen worden volgend schooljaar niet beoordeeld op onderwijsresultaten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De werkwijze rondom de beoordeling van onderwijsresultaten worden komend jaar aangepast door de Inspectie van het Onderwijs. In het schooljaar 2021-2022 worden scholen in het funderend onderwijs niet op resultaat beoordeeld. De Onderwijsinspectie geeft aan hiermee rekening te willen houden met de omstandigheden die door coronamaatregelen zijn veroorzaakt.

  In het nieuwsbericht meldt de Onderwijsinspectie het volgende:

  De inspectie speelt op verschillende manieren in op de coronacrisis. Dit doen we onder meer met onderzoek op afstand en waar mogelijk door compacte vierjaarlijkse onderzoeken bij besturen en hun scholen of opleidingen. Ook onderzoeken we afstandsonderwijs, de effecten van de coronacrisis op de onderwijsresultaten en de achterstanden van leerlingen en studenten.

  In onze oordelen houden we nu ook al rekening met de omstandigheden, bijvoorbeeld ten aanzien van onderwijstijd. Komend schooljaar willen we dat ook doen ten aanzien van de onderwijsresultaten. Daarbij gaat het om de resultaten van onder meer de eindtoets en het eindexamen. De beperkingen als gevolg van het coronavirus beïnvloeden immers deze resultaten, en deze invloed ligt voor een deel buiten de invloedssfeer van besturen en scholen.

  Geen oordeel, wel analyse resultaten

  Leerlingen hebben recht op goed onderwijs en besturen en scholen hebben recht op een fair oordeel. Daarom zullen wij het komend schooljaar (2021/2022) geen oordelen geven op de onderwijsresultaten (standaard OR1 uit het onderzoekskader van de inspectie). Dit geldt voor de onderzoeken die wij doen op scholen en afdelingen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

  Lees het gehele bericht van de Onderwijsinspectie hier

   

  Ook meld de Onderwijsinspectie dat het ‘meldpunt schoolsluiting’ weer open is:

  Meldpunt schoolsluiting weer open
  Scholen die vanwege besmetting opnieuw moeten sluiten worden weer opgeroepen dit te melden via het meldpunt. Let op: het gaat dan alleen om de sluiting van de volledige school en niet wanneer een klas in quarantaine moet. Lees hierover meer in het nieuwsbericht Meldpunt schoolsluiting vanwege coronavirus weer geopend.

   

  Houd de website van de Onderwijsinspectie in de gaten voor de nieuwste updates.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS