Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
19, Tuesday, July , 2022
Artikel delen

Speel MediaMasters en ontdek de wereld van mediawijsheid

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Het is weer zover: de nieuwe editie van de landelijke MediaMasters-wedstrijd staat in de startblokken. Van 3 t/m 11 november kun je tijdens de Week van de Mediawijsheid met jouw klas weer strijden om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ én maak je kans op toffe mediawijze prijzen. Gaan jullie er met één van de felbegeerde prijzen vandoor? Schrijf je dan gratis in en maak alvast je klas aan. 

  Wat is MediaMasters?

  MediaMasters is een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Door het spelen van de game bouwen leerlingen uit groep 7 en/of 8 basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan in de klas én thuis de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun krachten om MediaMissies te volbrengen. De landelijke wedstrijd bestaat in totaal uit vijf MediaMissies. Een MediaMissie bevat een spannende filmaflevering, klassikale vragen en opdrachten op het digibord.

  MediaMasters voor het speciaal onderwijs

  MediaMasters is ook beschikbaar voor het speciaal onderwijs. De afleveringen zijn ondertiteld en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal voor slechthorende of dove kinderen. Daarnaast is er een mogelijkheid om audiodescriptie aan te zetten. Dit maakt bewegende beelden begrijpelijk en toegankelijk voor blinde of slechtziende kinderen. Klassen uit het speciaal onderwijs hebben een eigen eindklassement en maken ook kans op mooie prijzen.

  Speel vanaf 13 september de DemoMissie

  Tijdens de landelijke wedstrijd worden duizenden klassen uitgedaagd om de personages uit de game te helpen bij hun spannende mediawijze missie en om zoveel mogelijk bits (punten) te scoren. Wil je alvast kennismaken met de personages en de type vragen? Speel dan vanaf dinsdag 13 september de DemoMissie.

  » Schrijf je nu in

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS