Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
17, Friday, May , 2019
Artikel delen

Steeds meer scholen kiezen voor een online schoolgids

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Op 1 mei lanceerde Infowijs een compleet vernieuwde Schoolwiki. De Schoolwiki stelt scholen in staat om op simpele wijze een overzichtelijke digitale schoolgids vorm te geven conform de huisstijl van de school. Hiermee worden ouders en leerlingen in staat gesteld makkelijk en snel de juiste informatie te vinden.

  Steeds meer middelbare scholen stappen over van een papieren of pdf schoolgids op een online versie: het biedt een betere gebruikservaring, kan door het jaar heen worden aangepast en vormt een natuurlijk verlengde van de website. Bijkomend voordeel: er hoeft geen informatie meer dubbel in de schoolgids en op de website te worden gezet.

  Wat de Schoolwiki zo fijn maakt voor ouders is de slimme zoekfunctie, waarmee de juiste tekst, documenten en medewerkers binnen seconden zijn gevonden. Of dat nou via computer, smartphone of tablet is. De schoolbeheerder kan op zijn beurt simpel de informatie aanpassen en teksten uitsturen naar collega’s ter redactie, waarna alles automatisch mooi wordt vormgegeven in de eigen stijl.

  ‘’Maandelijks zoeken duizenden ouders en leerlingen naar informatie via de Schoolwiki. Dat alles zo snel en makkelijk te vinden is, zorgt ervoor dat de Schoolwiki door het schooljaar heen veel vaker wordt gebruikt dat de traditionele schoolgids.’’ –  Thom Rietberg, product owner Schoolwiki

   

  Ontwikkeld in co-creatie met scholen

  De Schoolwiki is experimenteel ontwikkeld in samenwerking met de Meerwaarde in Barneveld, waarna de Schoolwiki is uitgerold en getest bij meer dan twintig middelbare scholen en enkele basisscholen. De ervaringen en feedback die hieruit voort zijn gekomen, heeft de basis gevormd voor het nieuwe Schoolwiki platform.

   

  Schoolgids wettelijk verplicht

  Zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs zijn volgens de wet verplicht om aan het begin van ieder schooljaar een schoolgids uit te brengen. Tegenwoordig volstaat een online schoolgids voor de onderwijsinspectie.

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS