Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
20, Thursday, January , 2022
Artikel delen

Stem op de ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar 2022’

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  De Algemene Vereniging Schoolleiders organiseert de verkiezing ‘Innovatieve Schoolleider van het Jaar 2022’, om goede initiatieven van schoolleiders te verzamelen en belonen. Deelnemers van het Schoolleiderscongres van AVS kiezen op 18 maart 2022 wie van de gekozen Top 3 de uiteindelijke winnaar wordt.

  Op het AVS Schoolleiderscongres kunnen schoolleiders uit het hele land elkaar ontmoeten en uitdagingen delen. De vakjury bestaat uit collega-schoolleiders, zij hebben uit zeven genomineerden de drie beste schoolleiders uitgekozen, hier volgt deze Top 3 (willekeurige volgorde).

  Directeur Wereldwijs, Ilse Wielockx
  “We moeten trots zijn op onszelf en onze school! Ik heb daarom onder meer de organisatiestructuur aangepast, waardoor de input vanuit de werkvloer komt. Collega’s kiezen op welk vlak ze willen participeren in een didactisch, pedagogisch of betekenisvol ontwerp. Hieruit generen wij ideeën, die binnen het schoolplan passen. Het leidinggeven aan innovatie vind ik heerlijk.”

  Directeur Heer Bokkel College, Petra van Dam
  “Mijn streven is om onderwijs op maat aan te bieden binnen het havo-profiel aan jongeren met een stoornis zoals ADHD of angsten. Belangrijk is dat deze jonge mensen niet behandeld worden alsof ze ‘speciaal’ zijn. Zodra ze volwassen zijn, moeten ze immers ook gewoon mee doen in deze maatschappij. Het meest innovatieve wat ik gedaan heb, is dat ik na de eerste lockdown een pilot gestart ben, waarbij leerlingen de ruimte krijgen om online lessen te blijven volgen om hun welbevinden te vergroten.”

  Directeur Het Startpunt, Marleen de Kleijn
  “De kinderen in onze wijk zijn niet geboren in een gouden kribje. Zij moeten vaak harder knokken en zullen later meer obstakels tegenkomen. Ik wil dat deze kinderen dezelfde kansen hebben als alle andere leeftijdsgenootjes. Daar kom ik ‘s morgens mijn bed voor uit.”

  Stem uitbrengen?
  Heb jij al jouw favoriet op het oog? Je kunt meestemmen tijdens het AVS-Congres op 18 maart: www.avs.nl/congres. Ook kun je nu al schoolleiders opgeven die volgens jou de titel ‘Schoolleider van 2023’ meer dan waard zijn: www.avs.nl/verkiezing

  Bron: AVS

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS