Tip hier de redactie
Nieuws
Bekijk overzicht
3, Monday, May , 2021
Artikel delen

Studieplekken en Universiteitsbibliotheken weer open voor studenten

Categories

Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  Afgelopen week mochten de universiteitsbibliotheek en studieplek open voor alle studenten. Studenten mogen ook één dag per week naar de universiteit voor fysieke colleges. Dit meldt de Vereniging van Universiteiten (VSNU). 

  Doordat de universiteit de coronamaatregelen heeft versoepeld,  kunnen studenten nu één keer per week fysiek les volgen, op een afstand van 1,5 meter. Pieter Duisenberg, voorzitter van de VSNU, is er erg blij mee: “Ik zie bij studenten om mij heen ook duidelijk dat samen studeren beter en fijner studeren is. Het is een belangrijke stap dat studenten weer echt op de universiteit kunnen komen en andere studenten kunnen ontmoeten.”

  De huidige situatie is hetzelfde als in het najaar van 2020. Kleine werkcolleges kunnen weer op de universiteit worden gegeven, terwijl grote colleges nog steeds online worden gegeven. De universiteit probeert dit logistieke werk zo goed mogelijk te organiseren. Op sommige universiteiten worden de fysieke lessen al onmiddellijk gegeven, terwijl andere universiteiten de periode eerst afronden en in mei beginnen met fysieke lessen.

  In de huidige situatie moeten studenten en docenten een afstand van 1,5 meter bewaren en de universiteit hoopt ongeveer 20% tot 30% van hun fysieke mogelijkheden aan onderwijs te besteden. Duisenberg hoopt dat het studiejaar 2021-2022 weer een normaal studiejaar wordt, waarin de afstandsregels losgelaten kunnen worden: “In het belang van het welzijn van onze studenten vragen we het kabinet hier zo spoedig mogelijk duidelijkheid over te verschaffen. Universiteiten bereiden zich alvast voor op dit scenario.”

  Tags

  Deel dit artikel

  Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

  Tip hier de redactie

  BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS